Pieter Roex - About
PIETER ROEX

Geboren 1984

Pieter behaalde zijn master in Product Development aan de Universiteit Antwerpen en deed daarna waardevolle kennis en ervaring op in een aantal ontwerpbureaus. Vraag je hem wat hij het meest bijzonder vond dan vertelt hij over zijn bijdrage aan een vleugelpiano die finaal bekroond werd met een Henry Van De Velde Label. Zijn liefde en passie voor objecten in huis, zag daar en dan het licht.

In 2013 maakte hij de sprong naar Berghoff, een internationaal merk in kookgerei en keukenproducten. Vier jaar later heeft hij drie collecties ontworpen waarmee hij meerdere design awards ontving. Hijzelf blijft bij voorkeur bescheiden over de creatieve leiding die hij verwierf, maar trots is hij wel op zijn negen red Dot Design Awards en twee Henry Van De Velde Labels.

Blader je door zijn collecties voor Berghoff, dan ontdek je e?e?n groot verhaal waar producten aan elkaar gelinkt zijn door vormentaal, kleur en materiaalgebruik – systematisch afgewerkt met een speelse ‘signature’ touch.

In zijn atelier thuis werkt Pieter aan een eigen label waarin hij de grenzen tussen kunst en gebruiksvoorwerpen wil aftasten en doen vervagen; een interpretatie van de voor hem perfecte stoel, tafel, lamp… als het enigszins kan gemaakt in Belgie?. Een eigen label, wars van compromissen waarbij de materialen voor zich spreken, en de tijd hen enkel meer bijzonder maakt.